Az olasz csizma sarkantyúját, a Gargano-félszigetet a tenger, az erdők, lápok, tavak, hegyi falvak és történelmi központok váltakozása teszi különlegessé és vonzóvá. E tájon egymást váltják a szőlő-, olíva-, narancs- és citromültetvények, amelyek évszázadok óta nyújtanak táplálékot a félsziget lakosságának. Azoknak, akik a mai napig kincsként tisztelik e tájat, és csillogó szemmel mesélnek otthonukról. Azoknak, akik tárt karokkal fogadnak, s úgy üdvözölnek, mint rég nem látott barátot. A munkásoknak, akik sokszor verejtékezve, nap mint nap gondos odafigyeléssel takarítják be a termést, vagy akik a táj zöldjét legelésző állatok tejéből jobbnál jobb sajtokat készítenek. De táplálékot nyújt azoknak is, akik gondoskodó „mamma”-ként és jó háziasszonyként mindent az asztalra varázsolnak, ami szem-szájnak ingere, s meggyőznek arról is, hogy bizony az ő citromlikőrjük különb a szomszédénál. S azoknak, akik neked is kötényt nyújtanak, hogy megtanítsák, miként formáld kezeddel az orecchietti vagy a cavatelli tésztát.
Légy Te is részese azoknak, akiknek a táj és az ott élő emberek valami különlegeset nyújthatnak!